Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

«Твоє життя – в твоїх руках».

Date: 19 лютого 2021 о 11:00
60 views

Світло галактик і світло людської душі… Не можна осягнути істину розумом, не маючи внутрішнього духовного світла. Людська душа і Галактика живуть за одними ж і тими законами. Внутрішній світ кожної людини такий же незвіданий як і Всесвіт.
У ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 м. Сокиряни з 15.02.2021 по 19.02.2021 року проводився тиждень соціально-психологічної служби.
Ми спробували здійснити маленьку подорож у великий світ психології.
Які таємниці приховує це загадкове слово?
Якщо подивіться один на одного, то що ви побачили? Зовнішність, одяг, вираз обличчя. А чи побачили ви думки, уяву, пам'ять. Ні. Але це і є найголовніше в кожному із нас.
Це - Королівство внутрішнього світу. Усі ми різні не тільки зовні. Хтось повільний і мрійливий, а хтось – рухливий і активний. Одним до вподоби зелений колір, іншим – червоний. У кожного свій внутрішній світ, своя казка, своя загадка.
Психологія – це наука, яка вивчає отой внутрішній Всесвіт людини, її мислення, пам'ять, уяву, емоції і почуття, здатність до спілкування, темперамент, характер. здібності. Внутрішній світ – це психіка людини. Іншими словами – душа. Наука про душу. Таке визначення вперше було дано більше 2 тисячі років тому. Тоді наявністю душі намагалися пояснити всі незрозумілі явища в житті людини. Вченні, яких цікавило розташування душі, пов’язували її спочатку із шлунком, потім із серцем. І нарешті грецький філософ Акмеон висунув припущення про зв'язок свідомості і душі.
Офіційно термін психологія був введений німецьким філософом Крістіаном Вольфом у другій половині 18 століття. «Псюхе» - душа, «логос» - наука.
Людей, які займались психологією, стали називати психологами. А психолог може все-все про людину дізнатися? Ну не все, але дуже багато. Завдяки психології можна дізнатися, як із безпорадного новонародженого немовляти людина перетворюється на свідому особистість. Пізнай себе і ти пізнаєш світ. Для обличчя є дзеркало. Для душі – немає. Нехай же тут буде дзеркалом самопізнання, роздуми про себе. Поки не знаєш себе, свою вдачу, свій розум, здібності, пристрасті, глибину духу, не зможеш над собою володарювати.
Ще багато таємниць Всесвіту людської душі належить вивчити цій дивовижній науці психології. А кожен із вас вже зробив перший крок до відкриття власного Всесвіту. Пізнай свою природу і ти пізнаєш істину.

У кожного своя дорога
У кожного свій дар від Бога
Цей світ великий, загадковий
І в ньому ти – не випадковий.

В рамках тижня практичним психологом Ліпсюк А.І. та соціальним педагогом Бєдною О.М. було проведено ряд заходів. Учні других класів дізналися за допомогою методу рольової гри, що таке булінг і як йому запобігти. Третьокласники, разом з класними керівниками весело провели час на релаксаційних зимових розвагах. В 4А класі проведено урок толерантності, інтелектуальний конкурс, а учні 4Б були активними учасниками виховної бесіди «Я, ти, він, вона – разом дружній клас». Для учнів 5Б та 5В класів проведено годину психолога «Друзі поруч», заняття «Милосердя», а 5А і 6А змагалися у квесті «У пошуку здоров’я». У 6Б, 6В класах проведено тренінгові заняття «Будьте дружелюбними», марафон «Що для мене є щастя», акцію «Мої цінності» та учні відвідали заняття «Школа проте булінгу». З семикласниками, восьмикласниками проведено бесіду «Як стати толерантною людиною», інформаційну галерею «Як запобігти булінгу?», проведено просвітницько-профілактичну гру «Фото-фішка». Для дев’ятикласників, учнів десятого, одинадцятого класів проведено засідання «Stop bullying», конкурс «Психолог по життю», інформаційну галерея «Психологія – це цікаво», акцію «Афоризми мого життя», бесіди про цінність життя та небезпеку вживання алкоголю, тютюну, наркотичних речовин, психотропних препаратів «Твоє життя – в твоїх руках».

Соціально-психологічна служба

Comments:
Only authorized users can leave comments.