Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Офіційне найменування:
Опорний заклад "Сокирянський ліцей №1 Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області"
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
м. Сокиряни
Адреса:
60200, Чернівецька область, Дністровський район, м.Сокиряни, вул.Шевченка, 11
Телефон:
2-14-21 ( )
E-mail:
school1_sok@ukr.net

МИ РАДІ ВАС ВІТАТИ НА НАШОМУ САЙТІ

ОПОРНОГО ЗАКЛАДУ "СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1 СОКИРЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ"

"Підвищення ефективності та якості освітнього процесу шляхом впровадження новітніх освітніх технологій, особистісно - орієнтовного підходу до моніторингу освітньої діяльності"

 

"Виховання конкурентноздатної, самостійної, творчо розвиненої особистості на основі володіння загальнолюдськими цінностями, здатної до самоосвіти і самореалізації"

Великдень - одне з найчарівніших свят, до якого готуються по-особливому: прикрашають кімнати рушничками, створюють атмосферу свята Великодніми композиціями та розмальовують писанки...
Вже стало традицією у Сокирянській ТГ напередодні свята Великдень проводити конкурс-виставку " Писанкове диво ", в якому беруть участь всі заклади освіти громади.
Отож підсумки виставки-конкурсу «Писанкове диво» підведено:
Номінація « Великодня композмція"
І місце – Ксенія ШВЕЦЬ, учениця ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1» за роботу «Я Великодний Зайчик України» (керівник: Валентина МОРОЗ);
Номінація «Великодній покрівець»:
І місце - Злата ГЕРАСИМЧУК, учениця ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1» за роботу «На нас погляне Бог з небес»» (керівник: Валентина МОРОЗ);
Номінація "Прикраси Великоднє дерево Сокирянщини"
ІІ місце - Аліна Харабара, Тамара Мілюхіна , учениці ОЗ "Сокирянський ліцей 1" за роботу "Писанкове диво" ( керівник Одарка ЗАРИШНЯК).
Вітаємо юних майстрів та їх наставників із заслуженими перемогами і дякуємо вам за те, що своєю творчістю відроджуєте та зберігаєте українські народні традиції.
Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя і добро.

Днями , в м.Києві ,відбувся двотуровий міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтва "ВЕСНЯНА ФЕЄРІЯ ТАЛАНТІВ 2024".
Щорічно його проводять з метою підтримки та розвитку талановитих виконавців.
а підсумками висококваліфікованого журі ,серед 714 учасників, в номінації «художнє читання» ,
«Гран-Прі» здобула - МАДЕЙ ЮЛІЯ ЮРІЇВНА, учениця 4-В класу ОЗ «Сокирянський ліцей №1» .
Керівник – ТКАЧ ТАЇНА МИКОЛАЇВНА. Режисер, звук, монтаж - ЮРІЙ ВІКТОРОВИЧ МАДЕЙ.
Щирі вітання із здобутком на Всеукраїнському рівні!
Бажаємо успіхів та натхнення.

Днями на базі позашкільного відділу школи мистецтв Сокирянської міської ради підведено підсумки І заочного етапу виставки-конкурсу «Галерея мистецтв» в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» за темою «Знай і люби свій край».
Експозицію виставки склали 32 індивідуальні та колективні роботи учнів закладів загальної середньої освіти Сокирянської та Вашковецької територіальних громад в техніці: писанкарство,ткацтво, в’язання спицями, гачком, витинання, художня вишивка, народна лялька, декоративний розпис, бісероплетіння, різблення по дереву та інші техніки виконання. Цьогорічні роботи учасників виставки-конкурсу «Галерея мистецтв» продемонстрували високий художній рівень, техніку виконання, оригінальність та творчий задум творів.
За результатами І заочного етапу виставки-конкурсу «Галерея мистецтв» в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» переможцями визнано:
в техніці: «В’язання спицями, гачком»
І місце – Дар’ю ЛІПСЮК, ученицю 9-А класу ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1», (керівник: МОРОЗ В.І.)
в техніці: «Вироби з природних матеріалів»
ІІ місце – Ангеліну СТЕПАНЯТОВУ, ученицю 10-Б класу «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1», (керівник: МОРОЗ В.І.)
Роботи переможців І етапу конкурсу представлені на обласному етапі виставки-конкурсу « Галерея мистецтв» в Центрі естетичного виховання «Юність Буковини».
Тож, щира подяка керівнику за плідну роботу!А учасницям бажаємо успіхів та перемоги на обласному рівні!

24 квітня о 15:40 | Ткач А. А. | немає коментарів

«МИСТЕЦТВО В НАШОМУ ЖИТТІ»
Усі мистецтва, злившись разом,
Красу та Істину несуть.
Добро, Чарівність,
Мир і Правда
Їх неодмінна вічна суть.
Однією із найважливіших сфер людського буття є мистецтво. Воно подарувало нам безліч прекрасних вічних творінь: витончену музику, величні шедеври архітектури, глибокодумні книги, вражаючі картини. У мистецтві закладена велика сила, здатна піднести людину до блаженства, зробивши її кращою. Мистецтво робить світ прекрасним, живим та яскравим. Воно допомагає людині розкрити приховані природні таланти, показати свої вміння, висловити душевні переживання, або задовольнити свої естетичні потреби. Мистецтво зцілює світ та грає на струнах людської душі.
Тож, з метою створення зв’язку між внутрішнім світом дитини та його оточенням: відкриттям натхнення; ознайомленням з цікавими засобами мистецтва; поглибленням знань про видатних митців, які внесли неоціненний вклад у розвиток світового мистецтва; пробудження уяви та фантазії дітей; виховання естетичного смаку; розширення, збагачення художньо-естетичного досвіду; розвитку творчої уяви, здібностей, мислення та творчої думки, вчителем образотворчого мистецтва – ЯНЧАК Л.В. та вчителем музичного мистецтва – РУСНАК О.О. з учнями ОЗ «Сокирянський ліцей №1» проведено ТИЖДЕНЬ МИСТЕЦТВА «МИСТЕЦТВО В НАШОМУ ЖИТТІ».
В рамках тижня РУСНАК О.О. проведено ряд мистецьких заходів:
З учнями 1-А та 1-Б класів проведено МУЗИЧНО-ІНТЕРАКТИВНИЙ УРОК «НАРОДНІ ІНСТРУМЕНТИ та ІГРАШКИ». Під час МУЗИЧНО-ДИДАКТИЧНОЇ ГРИ діти ознайомилися із українськими народними інструментами та їх звучанням. А переглянувши створену вчителем ВІДЕО-КАЗКУ «Про історію виникнення і розвитку української народної іграшки» учні зрозуміли, настільки унікальні, особливі та екологічні автентичні іграшки творили наші предки. На завершення заходу діти виконали пісню про «Народні інструменти».
Для учнів 2-го класу вчителем музики створено ПРЕЗЕНТАЦІЮ: «ТОП-10 НЕЗВИЧАЙНИХ УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ МУЗИЧНИХ ІНСТРУМЕНТІВ, КОТРІ ЗМОЖЕ ОПАНУВАТИ КОЖЕН».Діти із захопленням знайомилися із рідкісними і маловідомими музичними інструментами та залишися вражені культурними надбаннями українців.
МУЗИЧНИЙ БАТЛ: «ЗНАВЦІ УКРАЇНСЬКИХ ПІСЕНЬ» відбувся з учнями 7-А та 7-Б класів, під час проведення якого діти розширювали свої знання про українські пісні, їх виконавців, вдосконалювали свої вокальні здібності та змагалися в командах за першість.
Вчителем образотворчого мистецтва - ЯНЧАК Л.В. проведено наступні мистецькі заходи:
Учні 1-4 класів переглянули мультфільм «КОЛЬОРОВИЙ СВІТ», після перегляду якого дізнались про палітру фантастичних кольорів, якими розфарбована планета ЗЕМЛЯ.
ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ до мистецьких театрів відбулася з учнями 5-х та 6-х класів. Після чого діти власноруч виготовили театральні ляльки та ескізи вітражу.
Для учнів 7-х та 9-х класів вчителем мистецтва організовано МИСТЕЦЬКІ ПЕРЕГОНИ «ВІДГАДАЙ СЕКРЕТ ХУДОЖНИКА». Діти розгадували цікаві кросворди, ребуси, брали активну участь у вікторині, дискутували.
Учні 8-х класів ознайомились із життям і творчістю відомого українського художника М.Тимошенка.
Твори мистецтва впливають на наші емоції: змушують нас хвилювались, радіти та сумувати. Тож, спільно зі шкільним бібліотекарем (ГНАТЮК А.С.) організовано ВИСТАВКУ з добіркою книг про видатних художників минулого і сучасного та енциклопедій історії України: державних музеїв українського народного декоративного мистецтва. Під час відвідування виставки кожен учень мав чудову нагоду ознайомитись з науково-довідковою літературою та черпати для себе корисну інформацію про багатогранність українського мистецтва.
Упродовж мистецького тижня, учні 11-х класів вивчали творчість видатного українського художника слова і пензля, графіка (академіка гравюри) - Т.Г.ШЕВЧЕНКА.
Під час проходження Тижня МИСТЕЦТВА вчителі показували дітям свою віру у їхні сили та раділи спільним успіхам. Скільки дітей – стільки здібностей. І в кожної свої мрії.
Тож, сподіваємося, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть і в нашому навчальному закладі щороку з’являтимуться нові творчі зірочки, які сяятимуть ще яскравіше!

19 квітня о 15:35 | Ткач А. А. | немає коментарів

У правовій державі першість відводиться правам людини і цінностям особистості. А це, в свою чергу, залежить, передусім, від виховання й навчання молодого покоління. Для цього потрібно використовувати всі виховні засоби у навчально-виховному процесі освітнього закладу для виховання дітей у дусі поваги до прав людини, свободи та людської гідності.
Найкраща школа - та, в якій цінується особистість. Адже саме від того, якою особистістю стане дитина, як вона буде взаємодіяти з іншими людьми в соціумі, залежить формування правової держави.
Сьогодні на полі виховання підростаючого покоління є важливим аспектом співпраця освітнього закладу з працівниками правоохоронних органів та різних сфер соціальної служби у справах дітей .
Організація бесід і зустрічей учнів з правоохоронцями, службами соціального захисту є традиційною формою превентивної роботи в ОЗ "Сокирянський ліцей /1". Вона дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її в майбутньому. Адже профілактична робота дає можливість застерегти учнів від необдуманих вчинків, навчити як правильно діяти в конфліктних ситуаціях, як приймати зважені рішення, допомогти оволодіти навичками самозбереження.
18 квітня відбулася зустріч учнів навчального закладу 8-10 класів з інспектором ЮП ВП/1м. Сокиряни ДРВП ГУНП в Чернівецькій області Мазурем Валентином Миколайовичем,
головним спеціалістом служби у справах дітей Гладким Олександром Миколайовичем,
в.о. директора ЦПРПП Сокирянської міської ради Погребняк Ніною Вікторівною
керівником спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Молодовською Аліною Олегівною, головним юристом сектору Сокирянського бюро безооплатнох юридичної допомоги Рибак Іриною Олександрівною.
Представники вище вказаних служб провели змістовно-пізнавальні лекції, в процесі яких познайомили дітей з видами правопорушень, що часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулицях міста, особливостями і підставами адміністративної, кримінальної відповідальності неповнолітніх та їх батьків за скоєні правопорушення, як протидіяти булінгу та домашньому насильству, як отримати юридичну безоплатну консультацію неповнолітнім. Також зверталася увагу присутніх на правила поведінки у громадських місцях та нагадувалися правила безпечного користування Інтернетом, про кібергбулінг.
Щира вдячність всім компетентним працівникам у своїй сфері за співпрацю, роз'яснювальну роботу та допомогу у вихованні підростаючого покоління.
Адже краще попередити будь-яку неприємну ситуацію, а ніж потім долати наслідки.

18 квітня о 15:38 | Ткач А. А. | немає коментарів

Сьогодні відбулися захоплюючі змагання
з баскетболу III етапу
"Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги"
серед учнів Дністровського району.
Учасники продемонстрували свою спритність та вміння.
Перемогу в цій неймовірній боротьбі здобула команда юнаків
ОЗ "Сокирянський ліцей №1" - "Червоні вовки".
Любі наші учасники, ви – найкрутіші!
Ви best of the best in the world

18 квітня о 15:33 | Ткач А. А. | немає коментарів

Нещодавно підбито підсумки Всеукраїнського родинного конкурсу фотопрезентацій «Вишиванка – оберіг моєї родини»
Конкурс проходив під гаслом: «Вишиванку вдягай – Україну прославляй!», в якому взяли участь учні із закладів загальної середньої освіти сіл: Селище, Вітрянка, Василівка, Романківці, Гвіздівці, Сербичани, Шебутинці, Михалкове, Коболчин, Шишківці, Ломачинці, Кулішівка та м. Сокиряни.
​ На розгляд журі Конкурсу було представлено 14 фотопрезентацій. Учасники у своїх презентаціях торкнулися збереження родинних цінностей і традицій українського народу, вирізнилися оригінальністю, творчим підходом та мали свою родзинку.
За результатами підсумків роботи журі ПЕРЕМОЖЦЕМ І етапу Всеукраїнського родинного конкурсу фотопрезентацій «Вишиванка – оберіг моєї родини» визнано:
І МІСЦЕ – ІВАНКЕВИЧ МАРІЮ, ученицю 4-А класу (керівники – БОДНАР Н.Є. та МОРОЗ Ю.Ю.) за роботу «МОЯ ВИШИВАНА РОДИНА».
​ Конкурсну роботу ПЕРЕМОЖНИЦІ направлено до всеукраїнського організаційного комітету для участі у фінальному етапі Конкурсу.
Щира подяка учасниці та керівникам!!! Нехай енергія успіху зарядить Вас позитивом і дасть поштовх до нових звершень!!!

18 квітня о 15:31 | Ткач А. А. | немає коментарів

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30% її території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та інші вибухонебезпечні предмети спричинили понад 100 жертв серед дітей у період із 24 лютого 2022 року по сьогодні.
Сьогодні 09.04.24 р. в ОЗ "Сокирянський ліцей 1" з учнями 9-11класів відбулася зустріч із керівником гуртків Чернівецького обласного центру національно-патріотичного виховання туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді - Ярославом Васильовичем Загорієм. Він майстерно та професійно провів урок з мінної безпеки " Проінформований - значить озброєний".
Нажаль, на сьогодні , це актуальне питання, щодо безпеки наших дітей.
Щиро дякуємо за організацію даного заходу інспектору ЮП ВП √1 (м. Сокиряни) ДРВП ГУНП в Чернівецькій області Мазуру Валентину Миколайовичу та поліцейському офіцеру громади Томнюку Олегу Миколайовичу.

Учні ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1»
(Бєдний Павло, Бучка Софія, Черній Діана, Романов Максим та Настасій Олександр) під керівництвом Ткача Андрія Анатолійовича здобули третє місце у фіналі турніру з Фінансової грамотності, який проводила Громадська організація «Junior Achievement Ukraine» 22 березня у місті Львів.
Турнір проходив вперше і в ньому приймало участь 250 учасників зі всієї України. Учні закладу спочатку потрапили в топ-10 найкращих команд в онлайн відборі, а після підтвердили свої знання у фіналі турніру.
Команда «ОЗ Сокирянський ліцей №1» вміло розв’язувала фінансові задачі, ребуси та творчі завдання. Журі турніру оцінили максимальною оцінкою домашнє завдання учнів.
Щиро вітаємо учнів закладу та їх наставника! Бажаємо нових перемог та цікавих відкриттів!

25 березня о 16:16 | Ткач А. А. | немає коментарів

Щороку, 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів, який започаткований Генеральною Асамблеєю ООН для вирішення глобальних проблем - нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів. Цього року його темою є: «Вода для миру», що зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу. Впродовж минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки військові дії багатьох позбавили базового права людини – права на питну воду.
Тож, з метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів вчителем географії – ПОШАК Л.Г., спільно із заступником директора з ВЧ – РУСНАК О.О. проведено ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД: «ВОДА-БЕЗЦІННИЙ ДАР ПРИРОДИ!» Захід проведено із учнями 7-А, 8-В та 10-Б класів ОЗ «Сокирянський ліцей №1». На тематичному івенті діти переглянули ЕКО-презентацію: «ВОДА ДЛЯ ВСІХ!», розв’язували екологічні філворди та отримали величезне задоволення від перегляду відео: «НЕКТАР ЖИТТЯ СМАРАГДОВОГО ОСТРОВА», яке представила переможниця обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста-2024» - ВАЛЕРІЯ КУЦЮРУБА (учениця 10-Б класу).
Вода впливає на кожного, тому нам потрібно діяти разом. Кожен може змінити ситуацію, змінивши спосіб використання, споживання та управління водою у своєму житті. Збережемо водні ресурси - збережемо й життя!

22 березня о 16:14 | Ткач А. А. | немає коментарів
Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.