Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Офіційне найменування:
Опорний заклад "Сокирянський ліцей №1 Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області"
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
м. Сокиряни
Адреса:
60200, Чернівецька область, Дністровський район, м.Сокиряни, вул.Шевченка, 11
Телефон:
2-14-21 ( )
E-mail:
school1_sok@ukr.net

МИ РАДІ ВАС ВІТАТИ НА НАШОМУ САЙТІ

ОПОРНОГО ЗАКЛАДУ "СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1 СОКИРЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ"

"Підвищення ефективності та якості освітнього процесу шляхом впровадження новітніх освітніх технологій, особистісно - орієнтовного підходу до моніторингу освітньої діяльності"

 

"Виховання конкурентноздатної, самостійної, творчо розвиненої особистості на основі володіння загальнолюдськими цінностями, здатної до самоосвіти і самореалізації"

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30% її території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та інші вибухонебезпечні предмети спричинили понад 100 жертв серед дітей у період із 24 лютого 2022 року по сьогодні.
Сьогодні 09.04.24 р. в ОЗ "Сокирянський ліцей 1" з учнями 9-11класів відбулася зустріч із керівником гуртків Чернівецького обласного центру національно-патріотичного виховання туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді - Ярославом Васильовичем Загорієм. Він майстерно та професійно провів урок з мінної безпеки " Проінформований - значить озброєний".
Нажаль, на сьогодні , це актуальне питання, щодо безпеки наших дітей.
Щиро дякуємо за організацію даного заходу інспектору ЮП ВП √1 (м. Сокиряни) ДРВП ГУНП в Чернівецькій області Мазуру Валентину Миколайовичу та поліцейському офіцеру громади Томнюку Олегу Миколайовичу.

Учні ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1»
(Бєдний Павло, Бучка Софія, Черній Діана, Романов Максим та Настасій Олександр) під керівництвом Ткача Андрія Анатолійовича здобули третє місце у фіналі турніру з Фінансової грамотності, який проводила Громадська організація «Junior Achievement Ukraine» 22 березня у місті Львів.
Турнір проходив вперше і в ньому приймало участь 250 учасників зі всієї України. Учні закладу спочатку потрапили в топ-10 найкращих команд в онлайн відборі, а після підтвердили свої знання у фіналі турніру.
Команда «ОЗ Сокирянський ліцей №1» вміло розв’язувала фінансові задачі, ребуси та творчі завдання. Журі турніру оцінили максимальною оцінкою домашнє завдання учнів.
Щиро вітаємо учнів закладу та їх наставника! Бажаємо нових перемог та цікавих відкриттів!

25 березня о 16:16 | Ткач А. А. | немає коментарів

Щороку, 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів, який започаткований Генеральною Асамблеєю ООН для вирішення глобальних проблем - нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів. Цього року його темою є: «Вода для миру», що зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу. Впродовж минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки військові дії багатьох позбавили базового права людини – права на питну воду.
Тож, з метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів вчителем географії – ПОШАК Л.Г., спільно із заступником директора з ВЧ – РУСНАК О.О. проведено ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД: «ВОДА-БЕЗЦІННИЙ ДАР ПРИРОДИ!» Захід проведено із учнями 7-А, 8-В та 10-Б класів ОЗ «Сокирянський ліцей №1». На тематичному івенті діти переглянули ЕКО-презентацію: «ВОДА ДЛЯ ВСІХ!», розв’язували екологічні філворди та отримали величезне задоволення від перегляду відео: «НЕКТАР ЖИТТЯ СМАРАГДОВОГО ОСТРОВА», яке представила переможниця обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста-2024» - ВАЛЕРІЯ КУЦЮРУБА (учениця 10-Б класу).
Вода впливає на кожного, тому нам потрібно діяти разом. Кожен може змінити ситуацію, змінивши спосіб використання, споживання та управління водою у своєму житті. Збережемо водні ресурси - збережемо й життя!

22 березня о 16:14 | Ткач А. А. | немає коментарів

Днями підбито підсумки Міжнародного благодійного двотурового багатожанрового фестивалю-конкурсу «ЗІРКОВИЙ ДРАЙВ». Конкурс проводився за підтримки благодійної організації Всеукраїнський благодійний фонд «Злагода» та «Злагодафест», Уряду Республіки Болгарії, Міністерства освіти і науки, Міністерства культури Республіки Болгарія, в рамках благодійного проєкту «Підтримай Україну». Фестиваль проводився з метою - відродження, збереження і розвитку національних культур; розкриття нових талантів, популяризації сучасної та народної культури; удосконалення естетичного виховання підростаючого покоління; обміну творчим досвідом між країнами; підвищення професійної майстерності учасників та презентації своїх творчих досягнень;
ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1» на конкурсі представляв аматорський театральний колектив «СЕЛО І ЛЮДИ», під керівництвом заступника директора з ВЧ - О.О.РУСНАК та вчителів-філологів – О.В.ФЕДИШИНОЇ і О.В.СЛУШНЯК. До уваги журі, в номінації: «ТЕАТРАЛЬНИЙ ЖАНР-НАРОДНО-ПОБУТОВІ ДІЙСТВА УКРАЇНЦІВ», творчою групою навчального закладу було представлено ФОЛЬКЛОРНО-ПОБУТОВЕ ДІЙСТВО «СОКИРЯНСЬКА КЛАКА». Професійне журі у складі:
-народної артистки України- ІННИ ГАПОН-КЛИМЕНКО;
- заслуженої артистки України, солістки національної опери України та Київської опери, експерта зіркової сотні телешоу «Співають всі» - ОЛЬГИ ФОМІЧОВОЇ;
- артистки драми вищої категорії Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара – НАТАЛІЇ ЗУБИК;
-співака, композитора, члена журі Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів та фестивалів – ЮРІЯ АВРАМЕЦЯ;
- народного майстра України, відмінника освіти України, спеціаліста вищої категорії м.Запоріжжя – ЛЮДМИЛИ РАДЕЙ;
-Кандидата мистецтвознавства, професора кафедри народних інструментів НМАУ ім. П.І.Чайков – ВЛАДИСЛАВИ БІЛОУС відмітило високий рівень акторської майстерності учасників колективу, їх творче натхнення, колоритність традиційних вбрань і дійства в цілому, відмінну роботу керівників з відродження, збереження та популяризації традиційної народної культури України. Тож, за підсумками членів журі, аматорський театральний колектив «СЕЛО І ЛЮДИ» отримав найвищу нагороду – ГРАН-ПРІУчасники та керівники нагороджені Дипломами, Подяками та Кубком за участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі «ЗІРКОВИЙ ДРАЙВ».
​ Наші щирі вітання володарям ГРАН-ПРІ із заслуженою ПЕРЕМОГОЮ!!! Високих Вам подальших результатів і яскравих перемог!

22 березня о 16:12 | Ткач А. А. | немає коментарів

Нещодавно Центром творчості дітей та юнацтва Сокирянської міської ради підведено підсумки І заочного етапу Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття».
У Конкурсі взяли участь учні із закладів загальної середьої освіти сіл: Селище, Грубна, Вітрянка, Кормань, Василівка, Романківці, Гвіздівці, Сербичани, Шебутинці, Михалкове, Олексіївка, Коболчин, Лопатів, Ломачинці, Білоусівка, Кулішівка, Вашківці, Шишківці та м. Сокиряни.
Відповідно до умов Конкурсу роботи учасників оцінювались за номінаціями:
- «Один день з життя природи» (відео-блог);
- «Природні об’єкти «Квітка буття» очима дітей» (ручні вироби: прикраси або аксесуари);
- «Екологічна сумка з мотивами природних об’єктів – Квітка буття».
​На розгляд журі І заочного етапу Конкурсу було представлено 46 творчих робіт.
Переможницею І заочного етапу Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття» визнано:
В номінації «Один день з життя природи»:
ІІІ місце – Іванну ДІДИК, ученицю ОЗ «Сокирянський ліцей №1» (керівник – Людмила БАРЧУК);
Вітаємо переможницю та керівника! Бажаємо творчих успіхів та нових перемог!

22 березня о 14:54 | Ткач А. А. | немає коментарів

Навічно молодий композитор, поет-пісняр Буковини. ВОЛОДИМИР ІВАСЮК – талант, що вилився в шедеври сучасних українських пісень, які вже багато років звучать в Україні та у всьому світі. Один із основоположників новітньої національної естради. Автор славнозвісної «Червоної рути», понад 100 пісень, 53 інструментальних творів і музики до двох вистав. Музика – це був він сам…
Тож, в рамках відзначення 75-річниці від Дня народження ВОЛОДИМИРА ІВАСЮКА, вчителем музичного мистецтва, заступником директора з ВЧ – О.О.РУСНАК проведено МУЗИЧНИЙ МІКСТЕЙП «ХІТИ, ЩО СТАЛИ ДУШЕЮ НАРОДУ». Захід проведено з учнями 7-А та 7-Б класів ОЗ «СОКИРЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ #1». Педагог демонструвала дітям ТОП 10 цікавих фактів про видатного земляка та МІКС славнозвісних хітів митця, на фоні прослуховування яких учні розфарбували шматочки пазлу та склали в портрет ІВАСЮКА. На завершення заходу діти взяли участь у тематичному ФЛЕШМОБІ: «ЧЕРВОНА РУТА ЦВІСТИМЕ ВІЧНО!..»
ВОЛОДИМИР ІВАСЮК був і залишається для кожного з нас одним із символів того найкращого, що було надбано народом за всю історію.

21 березня о 14:51 | Ткач А. А. | немає коментарів

Вітаємо переможницю та призерку обласного заочного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В ОБʼЄКТИВІ НАТУРАЛІСТА-2024!»
Днями комунальним закладом «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» проведено обласний заочний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста»
На обласний заочний етап Фестивалю представлено 398 робіт учнів та вихованців закладів позашкільної та загальної середньої освіти Чернівецької області. Роботи учасників оцінено за номінаціями: «Фото», «Анімація», «Відео».
За підсумками членів журі Дипломом Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації за І місце нагороджено:
В номінації «Фото»:
- КУЦЮРУБУ ВАЛЕРІЮ, ученицю ОЗ «Сокирянський ліцей №1» (керівник – Руснак О.О).
Дипломом Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації за ІІ місце нагороджено:
В номінації «Відео»:
- КУЦЮРУБУ ВАЛЕРІЮ, ученицю ОЗ «Сокирянський ліцей №1» (керівник - Руснак О.О.).
Конкурсна робота ПЕРЕМОЖНИЦІ (номінація: «Фото») у обласному заочному етапі Фестивалю направлено до Всеукраїнського оргкомітету для участі у фінальному етапі Фестивалю.
Пишаємося досягненнями учениці нашого навчального закладу та бажаємо ПЕРЕМОГИ на ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ рівні!!!

14 березня о 12:30 | Ткач А. А. | немає коментарів

Мабуть, мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята. І це цілком зрозуміло, бо він, його життя і творчість стали символом української ідентичності.
З метою відзначення 210 річниці від дня народження поета, в ОЗ «Сокирянський ліцей №1» було проведено Шевченківський тиждень, який дав можливість по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне і знайти своє місце в ньому.
Учні закладу разом учителями української мови та літератури Слушняк О.В., Федишиною О.В., Ковалюк Б.В., Мельник В.В. та Івасюк А.М. підготували та провели ряд заходів:
Учні 6-А, 7- А класів створили картинну галерею "Твори Шевченка в малюнках". Учні 8-А класу пройшли квест "Чи знаєш ти Шевченка?" , під час якого грали в доміно "Тарас Шевченко ".
Учні 10-Б класу створили 5 постерів "Якби Шевченко жив у наш час", а також влаштували Шевченківські читання.
Учні 5-А класу зіграли у пізнавально - розважальну гру «Шевченкове слово у наших серцях» та створили проєкт «Шевченко очима сучасних дітей».
З учнями 6-Б було проведено урок - квест «Відкрий для себе Шевченка» та створено постери «Мій заповіт українцям», «Я поміж вас….Борітеся- поборемо!».
Учні 7-Б класу створювали кінострічки «Стежками життя і творчості великого Кобзаря».
Дев'ятикласники брали участь у створенні постерів «Якби Шевченко жив у наш час», оформленні стенда «Тарас Шевченко - селф- мейд- мен, або людина, яка зробила сама себе» та стали учасниками літературно-творчого вечора під назвою "Вічний, як народ", який відбувся у Центральній бібліотеці ЦБС Сокирянської міської ради.
Учні 5-Б класу зіграли в гру "Тарасу -210" у формі доміно, упродовж якої вони дізналися багато фактів із життя Тараса Шевченка та стврили лепбук "Тарасова доля", до якого додали цікаві факти з біографії, картинну галерею Шевченка, факти про збірку "Кобзар" та цікаві ребуси, підготувати фразеологізми-пазли про невмирущість творчості Тараса Шевченка.
Учні 10-А класу створили буктрейлер до поеми Тараса Шевченка ,,Наймичка ".
Впродовж тижня було багато емоцій, щирих слів, відкриттів, а головне – учні збагатилися духовно та отримали найцінніший скарб – знання, які дадуть наснагу рухатись до Перемоги. Усе буде Україна!

14 березня о 12:22 | Ткач А. А. | немає коментарів

9 березня виповнилося 210 років від дня народження Тараса Шевченка, генія українського народу, пророка, Кобзаря, видатного українського поета та художника.
6 березня 2024 року в бібліотеці ОЗ "Сокирянський ліцей N 1" бібліотекарем - А.С. Гнатюк спільно з класним керівником - Скрипник Г.П. для учнів 2 класу був організований літературний вечір присвячений Т.Г.Шевченку. Учні мали змогу проявити свої здібності у читанні віршів великого митця, брали активну участь у літературній вікторині на вищезгадану тематику. Найцікавіше учням було виконання завдання "Уяви себе у ролі маленького Тараса Шевченка". Виконуючи завдання діти проявили неабиякий артистизм. Також, за допомогою ілюстрованих книг учні мали змогу ознайомитись з художньої творчістю Т.Г.Шевченка.
Щиро вдячна класному керівнику та учням 2 класу за активність і знання літературної творчості Великого Кобзаря.
Також у фойє закладу до пам’ятної дати була оформлена виставка літератури "Наш великий Кобзар."
Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.

10 березня о 12:19 | Ткач А. А. | немає коментарів

Такими проникливими рядками 07 березня 2024р. розпочався ШОУКЕЙС «ХАЙ БУДЕ ВЕСНА!», присвячений святу ВЕСНИ в ОЗ «Сокирянський ліцей №1», що організований кабінетом виховної частини. До заходу активно долучилися учні та класні керівники 1-х, 2-х, 3-х, 4-х, 5-х, 6-х, 7-х, 10-х, та 11-х класів. Цього дня в залі був справжній аншлаг. Батьки залюбки завітали на тематичне дійство, аби насолодитися творчістю своїх дітей. Адже головним меседжем заходу було – відзначити свято Весни в чудових та різнобарвних мистецьких тонах.
​ В залі вирувала неймовірна патріотична атмосфера, коли на імпровізованій сцені відбувалось театралізоване дійство: «Я ВІЛЬНА!» за участі учнів 6-А класу (керівники – РУСНАК О.О. та ЛІПСЮК А.І.). Після чого, святкового та піднесеного настрою всім присутнім додали учні 1-А і 1-Б класів ВІРШОВАНО-ХОРЕОГРАФІЧНОЮ КОМПОЗИЦІЄЮ: «З ЛЮБОВ’Ю ВІДКРИВАЄМО ВЕСНУ» (Керівники – ДОЛГА І.І. та ХОДАКОВСЬКА Л.О., класний керівник – ПОГОРЛОВСЬКА Т.Л.). Ведучі свята (учні 11-А і 11-Б класів) – НАЗАР СОЛОВЕЙ та ОЛЕКСАНДР НАСТАСІЙ (класні керівники-ЯНЧАК Л.В. і ДОРОФЕЙ С.С.) креативно-жартівливими діалогами представляли кожного учасника святкового дійства. Далі прозвучала пісня: «МАМАН МЮДІ» у виконанні учениці 7-А класу – АНАСТАСІЇ КОРЧИНСЬКОЇ (класний керівник – ШВЕЦЬ Л.В.). Учні 4-А і 5-А класів «запалили сцену» драйвовим «ХІП-ХОПом», (керівник – ЛЮДМИЛА ХОДАКОВСЬКА, класні керівники – БОДНАР Н.Є і МОРОЗ Ю.Ю.). МОНОЛОГ ПЕННІ «ДІВЧИНА-ОНЛАЙН» чудово виконала учениця 7-Б класу – ЛІЗА ТКАЧ (керівник – РУСНАК О.О., класний керівник – ФЕДИШИНА О.В.). Наступний музичний дарунок – «МАМА-МАМУЛЯ» прозвучав у виконанні аматорського вокального ансамблю, під керівництвом ЄВГЕНА СТОЛЯРА, (класні керівники – ДОЛГА І.І. та СКРИПНИК Г.П.). Після чого нас сцені відбувся неповторний «Танцювальний ВООМ» за участі 4-Б, 4-В та 6-А класів, під керівництвом ЛЮДМИЛИ ХОДАКОВСЬКОЇ, (класні керівники – ТКАЧ В.Є., ТКАЧ Т.М., ЛІПСЮК А.І.). Незабутні враження у глядачів залишились після хореографічної композиції: «ПАТІ ПО-УКРАЇНСЬКИ» у виконанні 3-А і 3-Б класів (керівник – ЛЮДМИЛА ХОДАКОВСЬКА, класні керівники – ГАМАНЮК М.О. і БАРЧУК Л.Д.).
Для всіх бажаючих учнів було організовано АРТ-кінозал, де діти залюбки переглянули український мультфільм «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ».
Сподіваємося, що свято Весни пробудило в кожного із присутніх нові, свіжі відчуття гордості за наше майбутнє покоління та наповнило серця піднесеною Вірою в Мирне майбутнє рідної країни. Тож, хай буде ВЕСНА!

8 березня о 12:17 | Ткач А. А. | немає коментарів
Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.