Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

"Доля осяяна талантом"

Date: 10 березня 2021 о 08:03
314 views

«Доля осяяна талантом»

Тарас Шевченко - син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.
Задля вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, у ЗЗСО І – ІІІ ст. № 1 м. Сокиряни за період з 01 березня по 10 березня 2021 року вчителями української мови та літератури проводилися вікторини («Цікаві факти з життя Шевченка»; «Чи знаю я вірші Т. Шевченка»?), ребуси, кросворди (Т. Г. Шевченко. Життя і творчість.), щоденні п'ятихвилинки («Розкажу вам про велич Шевченка»), уроки – конференції, відео конференція «Я чую твій голос, Тарасе», конкурс малюнків (Малюнкове дивополе «Хочу бути, як Тарас»), перегляд презентацій («Життєвий шлях Шевченка»), перегляд та обговорення відеофільмів («Справжній Шевченко: невідоме про поета»; «Розповіді про Шевченка»; «Життя і творчість Т. Шевченка. Цікаві факти»), створення презентації «Шевченко у 21 столітті очима дітей»); «Не було епохи для поетів , але були поети для епох! (Ліна Костенко «Кобзарю, знаєш...» ), самостійна робота над створення хмари слів до теми «Тарас Григорович Шевченко – велична постать» ), проведено відеомарафон «Я знаю вірші Шевченка», онлайн - відвідини картинної галереї «Шевченко – художник», тестування для учнів 11 класу «Тарас Шевченко - найвидатніший поет», відеореліз «Невідоме про Шевченка», а також створено відоеролик до вірша «Заповіт».
Минуло 207 років від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього є участь учнів закладу у флешмобах «Сторінками Кобзаря», «Ми чуємо тебе, Кобзарю!» - 5 – 11 класи. Учні проявили небайдужість та старання, закликали любити Україну та вшанували пам'ять великого генія українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.
Навіть в онлайн – режимі учителі – філологи зуміли зацікавити учнів влучно підібраним матеріалом.
Також, на протязі тижня проведено чимало заходів у онлайн – режимі класними керівниками. Різноманітні вікторини, години спілкування, створення тематичних малюнків, перегляди відео – фільмів та багато цікавого. Учні із захопленням декламували вірші великого Кобзаря, відповідали на питання та дізнавалися цікаві моменти з творчості Тараса.
Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що
Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини…

Кабінет виховної роботи
Олена Федишина

Comments:
Only authorized users can leave comments.