Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Стартував тиждень історії…

Дата: 19 жовтня 2021 о 11:02
Автор: Ткач А. А.
30 переглядів

Проведення предметних тижнів у навчальному закладі є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення того чи іншого предмету та стимулювання творчої активності учнів. Саме тому, з метою вивчення історії та правознавства, формування уміння використовувати теоритичні знання в різних життєвих ситуаціях, поглиблення знань школярів з історії України, формування історичних компетентностей, виховання патріотизму та любові до рідного краю, нещодавно в ЗЗСО №1 проводився тиждень історії, гаслом якого стали слова: «Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього».
Впродовж тижня вчителі історії - Кучерява Галина Миколаївна та Петрушко Інна Вікторівна доклали чимало зусиль для проведення цікавих, інноваційно – змістовних заходів, а саме:
Кучерява Г.М. - ознайомила учнів 5-х, 7-х, 9-х та 11 класів з освітньою платформою «Червона точка пам’яті» та частину уроків присвятила розповіді про «Сокирянське гетто» (уроки були пов’язані з історією нашого міста). Екскурсія «Місце розташування гетто» (спільно з класним керівником 7-А класу Мельник В.В.) розпочалася на «святому місці» - Меморіальному комплексі м.Сокиряни, далі – відвідали будинок легендарної родини – Ніни Іванівни Щуки, яка врятувала хлопчика єврейської національності (Бориса Бенехіса). У ході екскурсії дітей ознайомлено зі сторінками книги Мішель Штівельман – «Марш смерті» (безпосередніх учасників цих подій). Впродовж тижня учні мали чудову можливість поглибити свої знання з історії на незвичному та змістовно-проведеному уроці на базі Сокирянського історичного музею, де вшановано наших захисників, які не шкодуючи власних сил і життя захищають територіальну цілісність нашої України та переглянуто відеофрагменти пам’яті героїв Буковини, які загинули в АТО-ООС. Доповнив історичні уроки на предметному тижні перегляд фільму «Дітям про козаків» та вікторина «Що ти знаєш про козаків?» (спільно з класним керівником 5-Б класу – Федишиною О.В).
Петрушко І.В. провела змістовну та повчальну учнівську конференцію для 8-х класів «Україна на карті світу» та урок – галерею «Історія України очима художників», на яких також було висвітлено творчу роботу вчителя: «Цитати, які надихають» (добірка цитат видатних особистостей про значення вивчення історії для людини). Креативним підхом в роботі стала літературно – музична композиція «Під Крутами пішли в безсмертя» та конкурс «Суперісторик» для учнів 10 класу. В ході тижня історії учнями переглянуто навчальні історичні фільми «Невідома Україна», «Лист без конверта», «7 чудес України».
Тож, нехай наше історичне минуле дасть нам поштовх усвідомити суть та цінність мирного і щасливого майбуття.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.