Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

«МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ – В РУКАХ У НАШИХ ДІТЕЙ!!!»

Date: 4 жовтня 2023 о 10:40
33 view

Незважаючи на виклики і труднощі, спричинені війною, освітній процес в Україні не припиняється. Діти продовжили вчитися та вперто здобувати знання. Сьогодні, коли кожен день вимагає від нас мужності та витримки, важливо пам’ятати, що саме знання стають найсильнішою зброєю. Вони допомагають розуміти світ навколо, шукати вихід зі складних ситуацій і будувати майбутнє.
​ Тож, в ОЗ «Сокирянський ліцей №1» педагоги знайшли спосіб зберегти позитивний настрій і створили для учнів сприятливу атмосферу на початку нового навчального року. Перші уроки, проведені класними керівниками були розфарбовані синьо – жовтими барвами та наповнені патріотичним духом.
Для маленьких першокласників (класні керівники – Долга І.І. і Погорловська Т.Л.) все стало вперше…. Перший дзвоник. І Перші уроки «Я намалюю мирне небо в рідній Україні», які проведено у теплій та сімейній атмосфері. Вперше, в ігровій формі, медалями «першачка» (за виконані завдання) нагороджено кожного члена учнівської родини. Та перший шматочок смаколику-знань розділено разом із першими вчителями.
Класними керівником Скрипник Г.П. із другокласниками проведено тематичний урок «Ми – незламні другокласники!» Розпочато урок із хвилини мовчання. Дітки схиливши голови вшанували безсмертного Героя – батька учня класу та всіх воїнів – Захисників, хто віддав своє життя захищаючи цілісність на незалежність держави. В ході заходу учні розповідали про свої добрі, літні справи та намалювали омріяне майбутнє на сердечках.
Теми: «Школярі об'єднують країну», «Ми діти України!» обрали для проведення захопливих уроків-квестів класні керівники 3-А і 3-Б класів – Гаманюк М.О. і Барчук Л.Д. В результаті виконання завдань квесту кожна область України поступово була позначена голубом миру. На завершення уроку діти ласували печивом з передбаченнями.
Інноваційний урок у стилі Тік-Ток «Вас вітає Україна!» провела з учнями 4-А класу класний керівник – Боднар Н.Є. Вчитель презентувала учням 25 причин своє любові до них та пропонувала одягти чарівні окуляри для передбачення мирного і безхмарного навчального року. На завершення заходу дітки отримали пакуночки зі смаколиками.
Під час проведення Першого уроку «Цікава подорож у країну знань» класний керівник – Ткач В.Є. мандрувала з учнями 4-Б класу різноманітними інтелектуальними станціями. В ході тревелу учні отримували патріотичні стікери та обклеїли ними плакат із мапою України.
Тема проведення Першого уроку у 4-В класі (класний керівник – Ткач Т.М.) - «Ти моє серденько Україна - ненько!» Учні залюбки обдарували компліментами Україну. Захоплюючі ігри «Маленькі розумники», «Відшукаю прислів'я» та «Мудрий редактор» в новітній формі сіяли зернами знань на учнів. Незабутньою родзинкою стало «Караоке з песиком Патроном». Завершено урок виготовленням плакату співпраці «Мрії дітей України».
Урок-знайомство «Україна починається з тебе!» у 5-А та 5-Б класах (класні керівники – Мороз Ю.Ю., Ковалюк Б.В.) – розпочато із цікавої вікторини, під час проведення якої учні познайомилися із українськими видатними спортсменами, співаками, історичними постатями, дізналися цікаві факти про національну кухню. На згадку про першу зустріч учні записали свої мрії, які поклали до скриньки бажань, аби переглянути їх через кілька років.
Класним керівником Ліпсюк А.І. організовано для учнів 6-А класу Перший урок на тему: «Наша мрія». Учні хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв та висловили подяку Захисникам і Захисницям України (Татусям, Матусям, Сестрам учнів класу), які боронять Україну від російського агресора. З глибоким почуттям патріотизму написали звернення «непатріотам» та склали мапу «5 мрій на навчальний рік» і шляхи їх досягнення.
Класний керівник 6-Б класу - Смеречинська К.Д. обрала тему Першого уроку - «Ми діти твої Україно!» Урок розпочато хвилиною мовчання. Під час заходу діти вели бесіду про патріотизм, як цінність та національну ідентичність нашої нації. До уваги дітей було запропоновано вікторину «Що ти знаєш про Україну?», під час проведення якої учні, відповідаючи на запитання, збагачувалися балами-знань.
Із учнями 7-А класу класним керівником – Швець Л.В. проведено тематичний виховний урок «Україна – країна незламних серець!»
До уваги учнів 7-Б та 8-А класів (класні керівники-Федишина О.В., Слушняк О.В) було запропоновано - Всеукраїнський урок з ментального здоров’я «Ти як? Повертаймось до школи!» Матеріал до уроку взято із Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. На уроці вчителі розповіли учням про те, що таке ментальне здоров’я та як вони можуть піклуватися про нього. Також навчилися розпізнавати свої емоції та як впоратися з ними, розглянули деякі практики і вправи, які допоможуть впоратися зі страхом, тривогою, опанувати злість та заспокоїтися.
З учнями 8-Б класу (класний керівник – Черній Н.І.) проведено Перший урок на тему: «Ми діти твої, Україно!»
У 8-В класі (класний керівник – Заришняк Д.М.) Перший урок пройшов під назвою «Україна - це МИ!» На початку уроку учні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв, а також подякували воїнам ЗСУ, завдяки котрим вони відзначають свято День знань і мають можливість навчатися. Впродовж уроку переглянуто відеоролик «З Україною в серці», після чого учні декламували вірші про Україну. Завершився захід піснею із репертуару Катерини Бужинської «Україна - це МИ!»
Під час проведення Першого уроку «Україна – країна незламних сердець» учні 9-А і 9-Б класу (класні керівники – Мельник В.В., Тугарова С.Д.) переглянули відеофільм «Вчимося робити добро», після перегляду якого учні здійснили жалобну ходу до Меморіального комплексу м.Сокиряни, де поклали квіти до підніжжя пам’ятників.
Класним керівником 9-В класу – Боднар Л.В. організовано для учнів Перший урок «Любіть Україну у сні й наяву…»
Для учнів 10-А та 11-А класу (класні керівники – Баштан Л.І. та Дорофей С.С.) організовано Перший урок на тему: «Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ». Тематична презентація, відео, cлайд - вправа «Незакінчене речення – Для мене Україна це..." наповнювали патріотичним духом та вірою в Перемогу України.
Урок-тренінг на тему «Наша мрія» проведено класним керівником 10-Б класу – Пошак Л.Г. Учням було запропоновано написати свою мрію на навчальний рік та візуалізувати її. Діти працювали у групах, вели дискусію «Бажання та можливості» та прослухали інформаційне повідомлення «Сім умов досягнення успіху».
Під час проведення Уроку «Ми Українці честь і слава незламним» класний керівник 11-Б класу – Янчак Л.В. виховувала в учнів почуття гордості і приналежності до незламного Українського народу.
Війна внесла корективи в життя кожного українця. Але разом з тим, є віра в молоде покоління, яке вже зараз розуміє, що майбутнє нашої країни - процвітаюче, яскраве, без війни і русні - у їхніх руках!

Comments:
Only authorized users can leave comments.