Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

«ПАМ’ЯТАЄМО! ЄДНАЄМОСЬ! ПЕРЕМОЖЕМО!»

Дата: 22 січня о 17:01
Автор: Ткач А. А.
23 перегляда

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932–1933 років, історія не знає. Це одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Сьогодні, 25 листопада, Україна відзначає 90-роковини Дня пам'яті жертв Голодоморів 1932–1933рр. і масових штучних голодів 1921–1923рр., 1946–1947рр. Цього року ми вже вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Сьогодні Голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, сучасне покоління.
Відтак вшанування пам’яті жертв Голодомору в ОЗ «Сокирянський ліцей №1» проходило під гаслом: «ПАМ’ЯТАЄМО! ЄДНАЄМОСЬ! ПЕРЕМОЖЕМО!» класними керівниками навчального закладу та вчителями історії проведено ряд тематичних заходів:
Класним керівником 1-А класу - (Долгою І.І.) проведено тематичне заняття «З присвятою замордованим голодом…», під час проведення якого діти розфарбували свічку-пам’яті та оформили пам’ятний стенд.
Із учнями 3-А класу (класний керівник – Гаманюк М.О.) проведено урок-спомин «Незабутні роки Голодомору». Учні хвилиною мовчання вшанували всіх невинних жертв Голодомору. Вкотре усвідомили, що потрібно шанобливо ставитися до хліба, адже це не лише важка праця, а ще й «золото» нашої держави. А щоб прослідкувати хоча б невелику частину шляху, як потрапляє хліб до нашого столу, діти із великою цікавістю та захопленням замісили тісто, спостерігали за ним, пекли запашні пиріжки у шкільній кухні. Смачним ароматом наповнився не лише клас, а й навчальний заклад, а дітки із задоволенням ласували власноруч виготовленою випічкою.
Для учнів 3-Б класу, класним керівником – Барчук Л.Д. організовано урок-реквієм «Ми пам’ятаємо!»
Учні 4-В класу (класний керівник-Ткач Т.М.) доєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку памʼяті».
Класним керівником 5-А класу – Мороз Ю.Ю. відзнято з учнями тематичний відеоролик «Пам’яті мільйонів загиблих українців присвячується…»
У 5-Б класі (класний керівник – Ковалюк Б.В.), спільно з вчителем історії – Кучерявою Г.М. організовано виховну годину «Україна пам'ятає». Діти прониклися розповіддю вчителя про страшні тогочасні реалії. За допомогою прийому «фішбоун», учні записали факти, проблему та зробили висновок трагедії українського народу 1932-1933рр.
Учні 6-А, 9-В та 11-Б класів (класні керівники – Ліпсюк А.І., Боднар Л.В., Янчак Л.В.) переглянули художні фільми «Маленьке життя», «Голод-33», «Голодомор-реальна історія» та взяли участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку пам'яті».
Для учнів 6-Б класу (класний керівник – Смеречинська К.Д) проведено годину-спілкування «День пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр.»
Години спілкування: «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну», «90-роковини геноциду», «Пам'ять жертв геноциду українського народу в 1932 - 1933 роки» проведено у 7-А, 8-В та 9-Б класах (класні керівники – Швець Л.В., Заришняк Д.М., Тугарова С.Д.)
Літературні відео-флешмоби «І памʼяті свіча не згасне…», «Не згасне в серці пам'яті свіча» організовано та змонтовано класними керівниками 7-Б і 8-А класів – Федишиною О.В. та Слушняк О.В.
Класним керівником 10-А класу – Баштан Л.І., спільно з вчителем історії – Петрушко І.В. організовано виховний захід «Запали свічку пам'яті»
Проведені заходи спонукали учнів не забувати трагічні історичні сторінки Голодомору в Україні. Тож, нехай на столі в наших дітей завжди буде хліб й до хліба! Нехай вони ніколи не бачать голодних очей, а їхнє дитинство буде щасливим, ситим і МИРНИМ!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.